„Felhívás kötelező ügyfél átvilágításról
Tisztelt Ügyfelünk!

2017. június 26-án hatályba lépett a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról.
A törvény értelmében Takarékszövetkezetünknek 2019. június 26-ig ismételten át kell világítania minden meglévő ügyfelét a rögzítendő adatok és nyilatkozatok körének bővülése és az okiratok másolására vonatkozó kötelezettség teljesítése érdekében.

A törvényi kötelezettség teljesítéséhez az Ön személyes közreműködése szükséges.

A fenti határidőt követően a hiányos adatokkal rendelkező ügyfelek esetében Takarékszövetkezetünk köteles szolgáltatásait korlátozni!
A hatékony együttműködés és a kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, figyelmesen olvassa el a következő linkre kattintva részletes tájékoztatónkat: https://www.deltakarek.hu/atvilagitas

Köszönettel:
Dél TAKARÉK Szövetkezet”
 1. Kezdőlap
 2. Lakosság
 3. Megtakarítások
 4. Tartós befektetési betétszámla

Tartós befektetési betétszámla

A tartós befektetési betétszámla az ügyfelek hosszú távú megtakarítást szolgáló forintszámla, akár kamatadó mentesen.

A Tartós Befektetési Betétszámla jellemzői:


A 2010-es évi SZJA változtatások tették lehetővé, hogy Tartós Befektetési Betétszámlával az ügyfelek hosszú távú befektetéseik kamatait adómentesen, illetve kedvezményes adókulccsal realizálják.


A Tartós Befektetési Betétszámla egy hosszú távú megtakarítást szolgáló forintszámla, amelyen az elhelyezett megtakarításai után fizetendő kamatra vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető.

 

A Tartós Befektetési Betétszámlán, a számla nyitásától kezdve a keletkezett kamatjövedelmek adózása:

 

 • Kamatadó mentesek, ha a Számlatulajdonos megvárja az 5 éves lekötési időszak végét.
 • 10%-os kamatadó terheli, ha a lekötési időszak indulását követően 3 évet meghaladóan, de az 5 éves időszak vége előtt kerül felhasználásra e betét, illetve a 3. év végén történő részkivétel esetén a kivett részre vonatkozóan.
 • A mindenkori hatályos adózási törvények szerinti mértékű (jelenleg 16%) kamatadó terheli, ha 3 éven belül történik a megtakarítás kivonása a Tartós Befektetési Betétszámláról.


Számlanyitás, számlavezetés

 

 • Egy pénzügyi szolgáltatónál egy évben egy Tartós Befektetési Betétszámla nyitható.
 • Tartós Befektetési Betétszámla kizárólag egy névre és forintban nyitható.
 • A megtakarítási idő két időszakra osztható:

 

 • A befizetési időszak a betétszámla megnyitásától kezdődően az adott év december 31-ig tart. Ez idő alatt tetszőleges alkalommal teljesíthető befizetés a betétszámlára, valamint le is köthető a már befizetett összeg. Az első befizetéskor minimálisan befizethető összeg 100.000 Ft.
 • A befizetési időszakot követő év január 1-jétől indul a lekötési időszak, amely 3+2 évet foglal magában. A lekötési időszak alatt a betétszámlákra újabb befizetés nem történhet.

 

 • A Számlatulajdonosnak lehetősége van a Tartós Befektetési Betétszámla fedezetként rendelkezésre álló egyenlegének erejéig betét egyszeri vagy ismétlődő lekötésére, betétszerződési megbízás adásával. A megbízás a számlavezető bankfiókban kezdeményezhető. Ezeket a lekötött betéteket a Takarékszövetkezet a Tartós Befektetési Betétszámlához kapcsolódó külön betétszámlán tartja nyilván és kezeli.
 • Tartós Befektetési Betétszámláról a kivét, vagy megszűntetés összege kizárólag a Dél Takarékszövetkezetnél vezetett lakossági bankszámlára vezethető vissza, ahonnan az Ügyfél rendelkezhet a további felhasználás módjáról.


Pénzkivonás, részkifizetés, megszüntetés

 

 • Pénzkivonás a számláról részleteiben nem lehetséges, mindennemű kivét a szerződés megszakításával és a betétszámla megszüntetésével jár, és a betétszámla megnyitásától eltelt időszak szerinti adó megállapítási és fizetési kötelezettségek a teljes elhelyezett összeg kamataira vonatkoznak.
 • A 3. lekötési év végén van lehetőség a megtakarítási állomány egy részét kivonni, de a fennmaradó állománynak a minimum 100.000,- forint értéket el kell érnie.
 • Nem számít pénzkivonásnak a számlán betétlekötések felbontása, amennyiben a Tartós Befektetési Betétszámlán kezelődik továbbra is.


Dél Takarékszövetkezet

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény (97 – 107 §) értelmében az OBA Igazgatótanácsa határozata szerint a tagintézetek kötelessége az OBA által megfogalmazott egységes Ügyfél-tájékoztatót 2011. február 1-től évente legalább egyszer ügyfeleik rendelkezésére bocsátani.
További részletekről az alábbi dokumentumban olvashatnak.

Csatolt dokumentumok: